Pay2Wash

Diensten

FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem dan gerust contact met ons op.

U hoeft geen passen aan uw klanten te geven. Zij kunnen een app downloaden op hun mobiele telefoon waarin zij een account aanmaken. Vanuit dit account kunnen zij de wasmachines/ drogers starten.

Wij bieden u hét systeem aan met de gemakkelijkste en meest klantvriendelijke manier om uw wasserette de automatiseren.

Met onze eigen servicemonteurs en software engineers kunnen wij een storing meteen oplossen. Doormiddel van ons systeem kunnen de storingen die er zijn snel gevonden worden. Het is een systeem dat als een van de weinige via een app te bedienen is. Gebruikersgemak staat bij ons voorop. Daarnaast kunnen de gegevens door de veilige verbinding niet onderschept worden.

Om gebruik te maken van de wasserette moet een klant allereerst een account hebben bij Pay2Wash. Na het registreren kunnen zij direct inloggen en vervolgens dient er tegoed op het account aanwezig te zijn, alvorens zij van de wasmachines en drogers gebruik kunnen maken. Opwaarderen kan gemakkelijk online via alle bekende betaalmethoden.

Nee, als ze zijn ingelogd kan de klant online opwaarderen. Het minimum bedrag om op te waarderen is €20,- en o.a. de volgende betalingsmogelijkheden worden geaccepteerd: iDEAL, Mastercard, Visa, PayPal en overboeking.

Nee, niet iedereen kan zomaar inloggen via de app. Om een programma te starten heb je een locatiecode nodig. Hier is voor gekozen om misbruik van het systeem tegen te gaan. De locatiecode wordt in de regel alleen vermeld in de wasserette zelf en is daardoor alleen toegankelijk voor bewoners.

Nadat ze zijn ingelogd kunnen zij online opwaarderen. Er kunnen meerdere betaalmogelijkheden worden ingesteld, de volgende betalingsmogelijkheden worden geaccepteerd: iDEAL, Mastercard, Visa, PayPal en overboeking.